mondzorg thuis

mondzorg thuis

Tips voor het onderhoud van uw gebit tussen de controlebeurten in. Wat kunt u zelf thuis doen om uw gebit in goede conditie te houden.

Hoe kunt u zelf uw gebit het beste verzorgen?

Een goed gebit begint met een schoon gebit. Het reinigen is zeer belangrijk en is eenvoudig in uw dagelijkse routine in te passen.

Poetsen – ragen – spoelen

Poets minstens 2 maal per dag uw tanden, uiteraard met een fluoride tandpasta. Het liefst met een elektrische tandenborstel.
Om goed tussen de tanden en kiezen te komen, adviseert tandarts Menger om ragertjes te gebruiken. Dit zijn kleine borsteltjes om eenvoudig tussen de tanden schoon te kunnen maken. Gewoon te koop bij de drogist.
Tenslotte kunt u uw mond spoelen met een spoelmiddel. Belangrijk is een spoelmiddel zónder alcohol te gebruiken.

Gebitsverzorging bij kinderen

Bij de kwetsbare tanden en kiezen van kinderen is het uitermate belangrijk het gebit dagelijks te onderhouden. Denk hierbij aan:

  • 2x daags poetsen met fluoride tandpasta of speciale kindertandpasta;
  • innemen fluoride tabletjes;
  • iedere 6 maanden naar de tandarts voor een controlebeurt

Voor kinderen tot 18 jaar is het tandartsbezoek en de eventuele behandelingen inbegrepen in de basis ziektekostenverzekering.

Meer weten?

Er is op internet heel veel informatie te vinden over het onderhoud van uw gebit. Tandarts Menger beveelt de website van alles over het gebit aan. Daar vindt u veel nuttige informatie over mondgezondheid.

Reacties zijn gesloten.